af LEIF LAHN JENSEN Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, valgt i Djurs Kredsen

Jens Kloppenborg, som er Venstres nye folketingskandidat på Djursland, har virkelig ramt lige i skiven i sagen omkring udvikling af Aarhus Havn. Jeg er 100 procent enig i meldingerne fra Jens.

Leif Lahn Jensen MF for Djursland

Jeg har selv været tillidsmand på APM Terminals på Aarhus Havn, og har selv haft indflydelse i forhold til udvidelse af havnen og containerterminalen. Vi har en god containerhavn i Østjylland, som ligger fint, hvor den ligger.

Så kære Aarhus Havn og politikere i Aarhus. Det er ikke kun i Aarhus det sker og skal ske, for der er masser af muligheder også uden for Aarhus. Derfor håber jeg virkelig I vil lytte og sammen med os lave en god aftale til gavn for hele Østjylland, præcist som vi gjorde med lufthavnen, der siden har kørt glimrendeLeif Lahn Jensen

Men når det så er sagt, så ved jeg også om nogen, at Aarhus Havn har kæmpe problemer i forhold til yderligere tanker om udbygning og kæmpe trafikale problemer. Og det er kun gået en vej siden jeg kørte rundt dernede for 14 år siden.

Derfor holder jeg fast i det, jeg mente den gang, at vi er nødt til at samarbejde på tværs af havnene i Østjylland, og løfte i flok og bruge hinandens styrker. Her må jeg netop fremhæve Grenaa Havn, som ligger rigtig godt i forhold til den blå motorvej, og som har masser af plads. Vi har plads til bulk, til transit, altså gods som skal ligge og videre til en anden havn, ja alt det som faktisk kræver noget bagland på havnen.

Samtidig med det, så har vi en af de mest velfungerende havne i landet med en dygtig ekspertise i rigtig mange ting, og derfor er det oplagt at bruge havnen noget mere, når de nu er ved at sande til i Aarhus.

Grenaa Havn er helt klar til at løfte opgaven, som kan gavne hele Østjylland, og her vil det bagefter være oplagt igen at kigge på bedre veje til havnen i Grenaa.

Så kære Aarhus Havn og politikere i Aarhus. Det er ikke kun i Aarhus det sker og skal ske, for der er masser af muligheder også uden for Aarhus. Derfor håber jeg virkelig I vil lytte og sammen med os lave en god aftale til gavn for hele Østjylland, præcist som vi gjorde med lufthavnen, der siden har kørt glimrende.

Jeg er ikke så naiv at tro, at man nu bare lytter til dette fra Aarhus og bruger Grenaa Havn, så var det nok sket. Derfor vil jeg tage kontakt til Jens, så vi sammen kan løfte en fælles dagsorden, vi er helt enige om. Derfor vil jeg takke Jens for at tage emnet op og glæde mig til samarbejdet.